Mijn naam door mijn ouders mij gegeven.. neej, grapje, zo wil ik mijn allereerste blog niet beginnen natuurlijk. Wel wil ik jullie graag iets vertellen over mijn naam en waarom ik ervoor kies deze te gebruiken als naam voor mijn bedrijf. Vroeger, growing up, was ik niet altijd fan van mijn naam. Vooral de harde g in het midden werd goed benadrukt als iemand niet blij met mij was:

‘Diggggna, schiet nou eens op.’
‘Diggggna, hoe vaak moet ik je nog zeggen je kamer op te ruimen.’

Ook de rijmpjes op mijn naam die meer dan eens resulteerden in een ‘Diggebig knorknor’ kon ik niet al te erg waarderen. Zo vond ik het best confronterend toen mijn zoontje (toen 3,5 jaar) na kinderprogramma Peppa Pig tegen mij zei: ‘Is goed hoor mama Big, knor.’
Maar dat is een zijpad. Want waar ik naar toe wil is dat ik steeds meer waardering kreeg voor mijn naam met de jaren. Een reis door Zuid Amerika in 2010 waar ik veel complimenten kreeg nav mijn naam en de reactie: ‘Oh Digna that’s like a word here, it means something like dignity, gracefully,’ droeg daar positief aan bij.

Fotografie: Carina Calis

Digna, digne, dignity staat voor waardig(heid). Ik vind mezelf de moeite waard. Dit betekent voor mij dat ik mezelf de moeite waard vind om mezelf fijne, leuke dingen in het leven te gunnen. Het betekent ook dat ik het mezelf eerder gunde om te werken aan stukjes van mezelf waar ik niet zo blij mee was. En als ik dat soort delen in mezelf opnieuw tegen kom, dan zal ik niet schromen om ook daar tijd en energie in te steken.

Ik ben namelijk gek op persoonlijke ontwikkeling. ‘Kom maar op met die training! Die opleiding wil ik volgen! Kom maar door met dat boek’ (oke, ik las ze niet altijd uit). Maar verzot op mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik wist alleen nog niet altijd, wat nu mijn uiteindelijke doel was. Inmiddels weet ik dat wel. Keuzevrijheid. Bewust kunnen kiezen. Heel leuk dat perfectionisme, heeft mij veel gebracht, maar bevrijdend om er niet altijd aan vastgeplakt te zitten en als vanzelf perfect werk af te leveren.